چگونه بازی خود را در شبکه های اجتماعی تبلیغ کنیم؟

تبلیغ بازی موبایلی در شبکه های اجتماعی یکی از راههای جذب کاربر و گرفتن نصب بیشتر است. خب فرض کنیم شما یک بازی موبایلی ساختید و حالا قصد دارید آن را تبلیغ کنید. بازاریابی بازی موبایل با بودجه کم، کمی سخت است مخصوصا اگر بخواهید با ناشران بزرگ رقابت کنید.
البته یک راه حل وجود دارد: بازاریابی شبکه های اجتماعی!
این روش موثر و ارزان است. در این مقاله قصد داریم اصول بازاریابی یک بازی در شبکه های اجتماعی را بیان کنیم.
مراحل تبلیغ یک بازی در شبکه های اجتماعی
1. مخاطب هدف را شناسایی کنید.
اولین قدم برای موفقیت در بازاریابی شبکه های اجتماعی شناخت مخاطب است. از خودتان این سوال را بپرسید: “کسانی که میخواهید هدف قرار دهید چه کسانی هستند؟”
برای این کار کافی است کاربران فعلی بازی موبایلی خود یا کسانی که درآینده کاربر شما خواهند شد را بررسی کنید.
این سوالات در شناخت مخاطب هدف به شما کمک خواهند کرد:
جنسیت مخاطب هدف شما چیست؟
آنها اهل کجا هستند؟
چند ساله هستند؟
ماهانه چقدر درآمد دارند؟
علاقه مندیها و عادات آنها چیست؟
بازی شما چگونه به علاقهمندیها و عادات آنها مربوط میشود؟
چرا آنها بازی شما را بازی میکنند؟
شناخت مخاطب هدف باعث میشود استراتژی بازاریابی شبکه اجتماعی بهتری داشته باشید.
2. تفاوت بین شبکههای اجتماعی مختلف را بدانید
حالا که شناخت بهتری از مخاطب هدفتان دارید میدانید احتمالا از چه شبکههای اجتماعی استفاده میکنند و این کار شما را در انتخاب شبکه اجتماعی کمک میکند. قدم بعدی شناخت هر شبکه اجتماعی و تفاوتهای آنهاست. این قدم به شما کمک میکند برای هر شبکه اجتماعی محتوای بهتری تولید کنید.
انواع شبکه های اجتماعی و تفاوت آنها
فیسبوک
فیس بوک بیش از 2.6 میلیارد کاربر دارد. البته آمار دیده شدن پروفایلهای کسب و کاری پایین است. اما اگر مخاطب شما از آن استفاده میکند یک انتخاب مناسب است. بیش از 90% بازاریابان از فیس بوک استفاده میکنند.
اینستاگرام
اینستاگرام بیش از 1 میلیارد کاربر در سراسر جهان دارد. شبکههای اجتماعی بر پایه زیبایی و جلوه بصری هستند. پس اگر تصمیم دارید بازی خود را در شبکه های اجتماعی تبلیغ کنید باید جلوه های بصری خیره کننده بسازید. همچنین از هشتگها برای دیده شدن پستهایتان استفاده کنید.
اینستاگرام فضای خوبی برای پیدا کردن اینفولوئنسرها برای همکاری است. طبق گزارش Mediakix، 89% بازاریابان از اینستاگرام برای پیدا کردن اینفلوئنسرهای مرتبط استفاده میکنند.
توییتر
بیش از 300 میلیون کاربر از توییتر استفاده میکنند که 37% آنها بین 18 تا 29 سال سن دارند. در حالیکه 25% آنها بین 30 تا 49 سال سن دارند. توییتر یک فرصت خوب برای شروع مکالمه و خلق ارزش برای مخاطب شماست. در توییتر هم باید از هشتگهای مربوطه برای دیده شدن پستها استفاده کرد.
یوتیوب
یوتیوب یک پلتفرم بسیار مهم برای ناشران بازی موبایلی است چون ویدیومحور است. به علاوه کاربرانی مختلف از سراسر جهان دارد. یوتیوب یک فضای عالی برای انتشار ویدیو بازی، ویدیو معرفی بازی، پادکستها و پشت صحنه است.
تیک تاک
اگر شما مخاطبین جوانتر را مدنظر دارید باید در تیک تاک فعالیت کنید. همچنین محتوای موجود در تیک تاک ساده و بامزه است که برای یک بازی موبایلی عالی است.
تیک تاک در زمان کم، رشد و محبوبیت زیادی کسب کرد. شاید تیک تاک، اینستاگرام یا فیس بوک بعدی باشد.
3. برای تبلیغ بازی در شبکه اجتماعی محتوایی تولید کنید که توجه را جلب کند
اگر میخواهید بازی خود را در شبکه های اجتماعی تبلیغ کنید، باید محتواهای متنی و بصری بسیار جذاب تولید کنید. محتوایی که مخاطب با دیدن آن بخواهد همان لحظه بازی شما را بازی کند.
یک تریلر جذاب، ویدیوهای بازی متفاوت، اسکرینشاتها، آیکونها و دیگر محتواهای بصری برای این کار مناسب است.
67% از کاربران میگویند که پستهای ویدیویی در شبکه اجتماعی واضح و روشن هستند. طبق گفته Animoto، 93% از بازاریابان گزارش دادند که از پستهای ویدیویی مشتری گرفتهاند. پس ممکن است بخواهید روی محتوای ویدیویی تمرکز کنید که برای نمایش یک بازی موبایلی عالی است.
علاوه بر ویدیو از محیط بازی و معرفی بازی میتوانید ویدیوهای پشت صحنه، لایو، پادکست و … را تولید کنید و از اینکه چگونگی ساخت بازی را شرح دهید نترسید.
همچنین به یاد داشته باشید که به صورت منظم پست بذارید و برنامه زمانی داشته باشید.
محتوای تولیدشده توسط کاربر (user generated content-UGC) را درنظر بگیرید.
یک راه دیگر برای جذب توجه کاربر، دیدن محتوای تولیدشده توسط کاربر است. نظرات کاربران یک محتوای جذاب رایگان است و باعث میشود سایر کاربران هم بازی شما را بازی کنند. پس همیشه کاربران را تشویق کنید که از بازی شما محتوا تولید کنند.
4. از تبلیغات در شبکههای اجتماعی استفاده کنید.
هر شبکه اجتماعی بزرگ به عنوان یک پلتفرم تبلیغاتی کار میکند. تبلیغات در شبکههای اجتماعی برای شما نتایج سریع و قابل ارزیابی به همراه دارد. همچنین تبلیغات به افراد زیادی از مخاطبان هدف شما نشان داده خواهد شد.
شما باید بر اساس مخاطب هدف، بودجه و نوع بازی، شبکه تبلیغاتی مناسب را انتخاب کنید. طبق گزارش Appsflyer Performance Index، بهترین شبکههای تبلیغاتی فیس بوک، اینستاگرام، اسنپچت و تیک تاک هستند.
همه این پلتفرمها با ویژگیهای متنوعی از جمله مخاطب هدف و فرمتهای مختلف در دسترس است.
موثرترین فرمت تبلیغات در شبکه های اجتماعی ویدیو است. چون به خاطر درگیری بالای مخاطب با محتوای بصری، نرخ کلیک(click through rate-CTR) بالاتری دارد. همچنین با ویدیو بازیکن نیمنگاهی به تجربه بازی دارد. به طور کلی یک ویدیو بازی موبایل خوب، کوتاه است(اما حداقل 30 ثانیه است)، شامل محیط بازی(Game Play) است و به بهترین شکل ویژگیهای بازی را نمایش میدهد.
5. برای تبلیغ بازی در شبکه اجتماعی از اینفلوئنسرها استفاده کنید.
اینفلوئنسرها با معرفی بازی شما به مخاطبشان میتوانند نصب زیادی برای شما بیاورند. 89% از گزارشات بازاریابی نشان میدهد که نرخ بازگشت سرمایه(Return On Investment -ROI) برابر یا بهتر از سایر کانالهای بازاریابی به همراه دارد.
مهم نیست که شما از اینفلوئنسرها خوشتان بیاید یا نه! آنها تاثیر زیادی روی فالوورهایشان میگذارند. البته اینفلوئنسرهای خوب! اینطور هستند.
اولین قدم پیدا کردن یک اینفلوئنسر خوب این است که مطمئن شوید مخاطبان آنها کاربران شما را تشکیل میدهند و مخاطب هدف شما هستند.
میتوانید اینفلوئنسرهای بازی را در یوتیوب و توییچ پیدا کنید.
در دادن تبلیغ به اینفلوئنسرها هدف داشته باشید اما به او آزادی برای خلاقیت بدهید. یک اینفلوئنسر واقعی یک داستانسرای عالی است و میداند چگونه بازی شما را بدون تحمیل به مخاطبین تبلیغ کند.
به یاد داشته باشید که هزینه این کار مخصوصا با افراد معروف در این حوزه زیاد است. اما میکرواینفلوئنسرهای زیادی وجود دارند که میتوانید به صورت رایگان یا با هزینه پایین با آنها همکاری کنید.
مقاله 6 روش رایگان برای افزایش تعداد نصب اپلیکیشن را از دست ندهید.
6. برای تبلیغ بازی در شبکه اجتماعی، یک جامعه تشکیل دهید.
توصیه نهایی من این است که اجتماعی باشید، حتما به یک دلیلی اسم آن را شبکه اجتماعی گذاشتند!
کلید موفقیت این است که یک جامعه برای بازی تشکیل دهید. میتوانید این کار را با خلق ارزش برای مخاطب، پاسخ به سوالات و گوش دادن به نظرات آنها انجام دهید. در این صورت شما هواداران واقعی دارید که آرزوی هر توسعهدهنده است.
البته این کار زمان و صبوری زیادی میطلبد اما ارزشش را دارد.
جمعبندی و نتیجهگیری
بازاریابی کار سختی نیست اگر سعی کنید مخاطب را درک کنید و از دید او به مسائل نگاه کنید. اجتماعی باشید و به مخاطب و نظر او احترام بگذارید.
آیا در مورد بهینه سازی اپلیکیشن اطلاعات دارید؟ بهینه سازی اپلیکیشن یک راه رایگان یا کمهزینه برای جذب کاربر است. پس مقاله بهینه سازی اپلیکیشن چیست را از دست ندهید.
منبع: udonis
دیدگاهتان را بنویسید